Follow us
Image

" NO MORE PUNCTURES "
 

Sludge Tire Sealant !? ... doet hier bij ons niet onmiddellijk een belletje rinkelen, tenzij bij een paar gedreven mountainbikers die af en toe wel eens vertoeven in het land van de grote doorns!

Zoals vele onder ons wel weten is dit ook de plaats waar één van de zwaarste meerdaagse mountainbikewedstrijd plaatsvindt, de Cape Epic. Het is hier dat Sludge zijn oorsprong kent, ontwikkeld door een local en ondertussen al meer dan 20 jaar zijn ervaring en energie steekt in het produceren van deze unieke banden sealant!

Als toppers uit de mountainbikewereld maar wat graag dit product willen gebruiken en kosten nog moeite sparen om Sludge in hun banden te krijgen leek dit op zen minst de moeite om zelf eens op onderzoek uit te gaan. Aangezien we zelf een grote voorstander zijn van tubeless banden en al sinds het prille begin van deze techniek gebruik maken weten we maar al te goed wat het verschil is tussen rijden met of zonder binnenband. De eerste echte doorbraak kwam er bij de mountainbikebanden waardoor grip, comfort en rolweerstand enorm verbeterd werden. Ook de wel gekende snake-bite is zo goed als verleden tijd bij gebruik van het tubeless systeem. Om Sludge nu goed aan de tand te kunnen voelen leek het ons ideaal om dit te doen bij een ultra dun en soepel tubeless bandje voor de racefiets (Schwalbe one-pro).

Als professionele rijders hemel en aarde verplaatsen om  Sludge Tire Sealant in hun banden te krijgen moet het wel goed zijn dachten we. Testen met een bandje met weinig "vlees" rondom leek ons een fijne uitdaging om zo een mooi beeld te krijgen. Tubeless racefiets bandjes zijn heel moeilijk te dichten en ook hier gaf Sludge Tire Sealant geen krimp. Deze korte test(zie onderaan de pagina) was meer dan voldoende om de kracht van Sludge Tire Sealant te ondervinden en de vele verhalen die circuleren echt wel voor waarheid te geloven.

Johan Van Wesemael

info@bikedotcom.be
 
Image

" WE ARE THE PREFFERED TYRE SEALANT FOR SEVERAL TOP ATHLETES  "
 
Sludge stats. MC Franken and Bryan Strauss did 3 Epic’s together, that is about 4000 km combined without a puncture. About 12000 km combined km in preparation without a puncture. Why would you trust any other tyre sealant. Sludge is the only choice for tyre protection
 
Image
Thank you so much for the thousands of happy puncture free km's you provide for me and so many others!
Once you have tried Sludge Tyre Sealant you won't go back to the other inferior products on the market. Sludge - the real deal
 
Image

- SLUDGE WAS MADE FOR RACES LIKE THIS -


" MANUFACTURED IN AFRICA "
 
Sludge Tire Sealant zou je éérste en enige keuze moeten zijn als het erop aankomt om de lucht in je banden ook daadwerkelijk daar te houden. Niemand van ons wil tijdens een training of wedstrijd lekrijden. Sludge Tire Sealant hersteld bijna alle "punctures" en het is zefs zo krachtig dat het gaten in je tubeless velg tape kan herstellen.
 
Sludge Thorn Sticky pod

" NOTHING IS TRULY TESTED UNTIL IT COMES TO AFRICA "
 
Image
Als je armen eruitzien als dit, bedenk dan even hoe het terrein was waar deze persoon is doorgereden zonder ook maar één "puncture stop". Als je echt twijfelt over het terrein waar je doormoet leg dan zeker je vertrouwen in Sludge tire sealant ! 22 jaar ervaring en in het geheim gebruikt door enkele grote namen uit de Mountainbikewereld.
 

" THERE ARE SEVERAL OF THE CAPE EPIC RIDERS AND A PAST WINNER WHO USES SLUDGE TIRE SEALANT "
 
Ontwikkeld voor de zwaarste omstandigheden ter wereld en jaar na jaar het favoriete banden dichtingsmiddel van vele rijders tijdens de Cape Epic. Eén van de zwaarste mountainbike wedstrijden ter wereld waar doorns zo lang als lucifers geen genade hebben voor alles wat zich door en langs hun pad begeeft!
 

" SLUDGE IS YOUR PARTNER IN ENSURING THAT YOU STAY PUNCTURE FREE ! "
 
Image
2004, 2005, 2007, 2010, 2011, 2017 nog nooit een puncture gehad tijdens mijn deelname aan de CAPE EPIC. Dit dankzij Sludge Tire Sealant! Sinds ik Sludge gebruik misschien 3 x een echt lek gehad en telkens hersteld door de sealant, ik denk niet dat ik ooit nog een binnenband zal moeten gebruiken. Dank U wel voor dit top product!!!
 

" SLUDGE YOUR SPARE WHEEL IN A BOTTLE "
 
Image
Image

Winkel informatie

Bikedotcom

stickypod-benelux

Dorpstraat 22, 3060 Bertem, België

BTW : 0834.123.883

Rek.nr. BE55 6511 6405 0244 Swift code : KEYTBEBB

Contacteer ons

info@sticky-pod.be

+32 495.765.484

Openingsuren

Webshop 24h/24h

Afhalen na afspraak

Over ons

Fietsers onder elkaar,... Check over ons.